Кемеровська влада вимагає карати за

Кемеровська влада вимагає карати за "чутки" про сотні загиблих у пожежі

Укрінформ
Користувачі соцмереж, які нібито поширюють чутки про сотні загиблих у пожежі у кемеровському ТРЦ "Зимова вишня", повинні нести відповідальність за свої дії.

Про це заявив перший віце-губернатор Кемеровської області РФ Володимир Чернов, повідомляє Інтерфакс.

"Ті, хто поширює ці записи (із великою кількістю загиблих - ред.) повинні відповісти за наклеп по повній програмі", - сказав Чернов, виступаючи на мітингу на площі Рад у Кемерові у вівторок.

Він також підкреслив, що готовий понести відповідальність, якщо у його діях виявлять порушення. "Якщо скажуть, що винен - я піду", - сказав Чернов.

Тим часом член ініціативної групи Расім Яролієв, яка складає на площі альтернативний список зниклих безвісти на пожежі, повідомив "Інтерфаксу", що на цей момент йому надали інформацію про 78 зниклих, з яких близько 70 - діти.

Напередодні глава МНС Росії Володимир Пучков вже підкреслював, що кількість загиблих у результаті пожежі у торговому центрі у Кемерово, за останніми даними, складає 64 людини.

Журналісти у Кемерово задали главі МНС питання про те, що у соціальних мережах з'явилася інформація про сотні загиблих. "Спростовуйте це. Всього 64 тіла на даний момент. Пошуки решти людей продовжуються", - сказав Пучков.

Як повідомлялося, пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерово сталася 25 березня. Загоряння виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і у неділю було багато дітей. За останніми даними, загинуло 64 людини. Госпіталізовано 13 осіб, одна з них, 11-річна дитина, перебуває у важкому стані. Стан решти потерпілих класифікується як середній або легкий. Є також інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

Раніше у вівторок у Кемерово кілька тисяч людей вийшло на мітинг після пожежі у торговому центрі. Президент РФ Володимир Путін, який приїхав у Кемерово, на мітинг не прийшов.

Водночас Путін зустрівся із родичами загиблих, постраждалих і зниклих безвісти під час пожежі у ТЦ "Зимова вишня". Зустріч проходила у будівлі судмедекспертизи Кемерово.

Читайте також: Родичі заявляють про загибель 41 дитини на пожежі у Кемерові

Жалобу за загиблими у Кемерово оголосили в Інгушетії, Приморському краї та Єкатеринбурзі.

Загальноросійську жалобу не оголошено.

Сьогодні акції пам'яті жертв пожежі у Кемерові пройдуть у Москві, Петербурзі, окупованому Сімферополі та інших містах. Вже пройшла акція у Магадані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-