На мітингу в Кемерові жителі вимагають, аби до них вийшов Путін

На мітингу в Кемерові жителі вимагають, аби до них вийшов Путін

Відео
Укрінформ
Сотні жителів російського Кемерова, де в неділю сталася пожежа в торговельному центрі з десятками жертв вимагають на стихійному мітингу відставки місцевої влади, а також щоб до них вийшов президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє «Новая газета».

«Перші повідомлення про те, що о 9 ранку за місцевим часом пройде мітинг, з'явилися 26 березня. Вони поширювалися в телеграм-каналах і групах в соціальних мережах. Уранці 27 березня з'ясувалося, що площа Рад, яка знаходиться перед будівлею адміністрації, оточена полицією і перекрита загорожами. На той момент на стихійний мітинг зібралося близько 300 людей. Люди прийшли з плакатами «Корупція вбиває», «Ми всі заперті в цьому зоопарку» і «Скільки реальних жертв?». За півгодини навпроти адміністрації зібралися більш як тисяча людей, їх пропустили на площу до східців будівлі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, до протестувальників вийшов віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивілєв і заступник губернатора Володимир Чернов. Натовп скандував «Правду!», «У відставку!» і вимагав, щоб до них вийшов президент Росії Путін.

Багато містян не повірили, що офіційна кількість жертв трагедії - 64, оприлюднена в ЗМІ, є реальною. Інші говорили, що для усунення пожежі надто мало пожежних і вони не зробили усього необхідного для порятунку людей.

Раніше Путін оглянув місце трагедії і поклав квіти до стихійного меморіалу, куди жителі приносять іграшки і фотографії загиблих дітей. Він назвав причинами пожежі в ТЦ «Зимова вишня» «злочинну недбалість» і «нехлюйство». 

Читайте також: Протестувальники у Кемерові вимагають розповісти правду про пожежу в ТЦ

Як повідомлялося, пожежа в ТЦ «Зимова вишня» в центрі м. Кемерово почалася вдень 25 березня і поширилася на площі 1,6 тисяч кв. м. На даний час відомо про 64 загиблих, ще шестеро залишаються зниклими без вісті. На відео, опублікованому з камер спостереження, видно вогняний спалах. Згодом торговельний центр за короткий час затягує чорним димом.

Серед причин займання називають підпал поролону на ігровому майданчику або несправність проводки. Співробітник МНС повідомляє, що пожежа могла також початися через вибух апарату, що виготовляє цукрову вату чи попкорн.

Фото: news.ngs.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-