Уряд Нової Зеландії визначається з відповіддю РФ за атаку в Солсбері

Уряд Нової Зеландії визначається з відповіддю РФ за атаку в Солсбері

Укрінформ
Прем'єр Нової Зеландії Джасінда Ардерн та міністр закордонних справ країни Вінстон Пітерс заявили, що уряд визначається, яких заходів він може вжити для підтримки позиції міжнародного співтовариства щодо атаки в Солсбері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на відповідну заяву, розміщену на офіційній урядовій веб-сторінці.

“Разом з нашими міжнародними партнерами ми залишаємось непохитними у стурбованості щодо хімічної атаки у Солсбері. У той час як інші країни оголосили про видворення нелегальних агентів російської розвідки, за офіційними даними у Новій Зеландії немає нікого, хто підходить під такий профіль. Якби вони (дипломати-шпигуни - ред.) були, ми б уже вжили заходів”, - зауважила прем’єр.

Читайте також: Австралія також висилає російських дипломатів-шпигунів

У свою чергу міністр закордонних справ країни Вінстон Пітерс підкреслив, що Нова Зеландія з самого початку однозначно засудила атаку у Солсбері.

“У рамках нашої постійної підтримки Сполученого Королівства разом з міжнародним співтовариством ми продовжуватимемо розглядати можливі майбутні заходи та залишатися в тісному контакті з нашими міжнародними партнерами”, - сказав міністр.

Читайте також: Ісландія призупинила контакти з Росією та оголосила бойкот ЧС-2018

Він також розповів, що Міністерство закордонних справ та торгівлі Нової Зеландії висловило свою стурбованість стосовно ймовірного російського походження реагента, який був використаний у Солсбері, російському послу у Веллінгтоні. Цю ж позицію російській стороні довів і посол Нової Зеландії у Москві.

Читайте також: Нова Зеландія "заморозила" переговори про ЗВТ із Росією

Таким чином, Нова Зеландія наразі залишається єдиною з країн групи “П’ять очей” (Австралія, Велика Британія, США, Нова Зеландія та Канада) яка не вжила практичних заходів, що продемонстрували б осуд дій Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-