Австралія також висилає російських дипломатів-шпигунів

Австралія також висилає російських дипломатів-шпигунів

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії приєднався до світових заходів солідарності з Великобританією у справі Скрипаля і вирішив видворити з країни двох російських дипломатів-шпигунів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це рішення відображає шокуючу природу нападу - перше насильницьке застосування хімічної зброї в Європі після Другої світової війни, з використанням надзвичайно смертоносної речовини у населеному районі, що поставило під загрозу безліч інших членів громади», - йдеться у спільній заяві прем'єр-міністра та міністра закордонних справ Австралії.

У повідомленні також відзначається, що вислано буде двох дипломатів які, як припускають спецслужби, є прихованими незареєстрованими офіцерами розвідки РФ. Ці особи повинні покинути Австралію впродовж семи днів.

Читайте також: Під час отруєння Скрипаля могли постраждати більше 130 осіб - Мей

Напередодні виявити солідарність з міжнародним співтовариством уряд Австралії закликала українська громада Зеленого континенту.

«Настав час відреагувати і виступити проти нелюдяних дій президента Путіна… Союз українських організацій Австралії закликає уряд проявити свою солідарність і направити жорстке і однозначне послання президенту Путіну про те, що інкорпорування російських агентів та використання старих методів у нових обставинах неприйнятно», - заявив голова СУОА Стефан Романів.

Читайте також: Українські канадці схвалили висилку російських дипломатів

У свою чергу посол РФ у Канберрі заявив, що будь-які санкції проти Росії призведуть до погіршення ситуації у двосторонніх австралійсько-російських відносинах. За його словами, відповідь Росії буде значно жорсткішою.

Попри агресивну позицію російських посадовців, уряд Австралії вирішив підтримати загальносвітові заходи із протидії нахабній поведінці РФ.

Читайте також: Росія відмовляє у правосудді родинам жертв МH17 - прем’єр Австралії

«Австралія з 2014 року вже ввела потужні санкції у відповідь на загрозу з боку Росії суверенітету та територіальній цілісності України. Ми також продовжуємо підтримувати міжнародні зусилля щодо притягнення до відповідальності осіб, винних за знищення літака рейсу MH17, і ми вважаємо неприйнятними дії Росії в кіберпросторі. Так само рішуче ми будемо підтримувати проведення ретельного розслідування Великою Британією. Австралія залишається відданою спільній зі своїми союзниками та партнерами діяльності, спрямованій на те, щоб запобігти діям Росії там, де вони становлять загрозу для міжнародної безпеки», - йдеться в урядовій заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-