Українські канадці схвалили висилку російських дипломатів

Українські канадці схвалили висилку російських дипломатів

Укрінформ
Українська громада Канади вітає рішення офіційної Оттави про висилку чотирьох російських дипломатів та відмову в акредитації ще трьом.

Про це заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська Федерація продовжує демонструвати свою зневагу до міжнародного права, суверенітету держав та принципів, на яких заснований міжнародний порядок. Загроза миру, яку створює РФ, повинна наразитися на потужний та спільний супротив з боку Канади та її держав-союзників», - сказав Грод.

Читайте також: Канада висилає чотирьох дипломатів РФ

У зв’язку із цим він закликав уряд Канади розширити санкції проти Росії за допомогою активного застосування «акту Магнітського» та інших наявних механізмів; провести парламентські слухання щодо втручання Росії у вибори та дезінформаційної кампанії Кремля; та домогтися відключення Росії від системи міжнародних банківських переказів SWIFT.

Як повідомлялося, про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Данія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Швеція, Албанія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Читайте також: Британія порахувала: 18 країн заявили про видворення дипломатів РФ

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-