Італія висилає двох російських дипломатів

Італія висилає двох російських дипломатів

Укрінформ
Італія висилає двох російських дипломатів у відповідь на отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки у Британії.

Про це повідомляє ANSA з посиланням на МЗС Італії.

"Відповідно до висновків, прийнятих Європейською Радою 22 і 23 березня, на знак солідарності зі Сполученим Королівством та у координації з європейськими партнерами та союзниками НАТО міністерство закордонних справ сьогодні повідомило про рішення протягом тижня вислати з території Італії двох працівників посольства Російської Федерації в Римі, акредитованих у дипломатичній місії", - йдеться у повідомленні.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 5 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Данія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Читайте також: Хорватія оголосила російського дипломата персоною нон грата

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Будет закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-