Нідерланди й Данія також висилають російських дипломатів

Нідерланди й Данія також висилають російських дипломатів

Укрінформ
У понеділок після обіду прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерланди висилають з країни двох працівників російських спецслужб.

Про це пише De Telegraaf із посиланням на лист прем'єр-міністр Нідерландів Марка Рютте до верхньої палати парламенту Нідерландів.

"У листі, адресованому верхній палаті парламенту Нідерландів, уряд вирішив, після проведення консультацій з партнерами й союзниками, вислати за короткий час двох російських працівників спецслужб, які працюють у Нідерландах", - йдеться у повідомленні.

Він додав, що їм буде надано два тижні для від'їзду, та зазначив, що російську сторону буде поінформовано 26 березня.

Як зазначає AFP, Данія також вирішила вислати двох дипломатів.

Раніше повідомлялося, що Україна прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

 Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Читайте також: Вислання російських дипломатів: Держдеп роз'яснив позицію США

 Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

У понеділок, 26 березня США та 14 європейських країн оголосили про вислання російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-