Британських фанів попереджають про небезпеку на чемпіонаті світу в РФ

Британських фанів попереджають про небезпеку на чемпіонаті світу в РФ

Укрінформ
Росія вже провела «репетицію» застосування сили проти британських уболівальників на чемпіонаті Європи з футболу у Франції та продовжить провокації на своїй території під час фіналу Кубку світу. 

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив британський журналіст і видавець проекту EU Today Гарі Картрайт.

«Безпека британських фанів повинна становити найбільше занепокоєння. Це особливо актуально на тлі нападу на них у Марселі під час «Євро-2016» з боку російського угруповання, що мало ознаки мілітаризованої організації», - заявив британський журналіст.

Він нагадав, що результати розслідування того інциденту виявили наявність серед російських нападників представників спецназу.

«Путін відкрито зловтішається можливістю застосування насильства. І це може бути небезпечно напередодні проведення Кубку світу з футболу», - застерігає Картрайт.

Читайте також: Висилка російських дипломатів: країни ЄС і НАТО закликають долучитися до Британії

Як відомо, Велика Британія оголосила про бойкот проведення чемпіонату світу з футболу в Росії цього літа. Відповідна кампанія з бойкоту Кубку світу на російській території нині активно триває у Європі, що набуло особливої актуальності після застосування Росією бойової отруйної речовини у британському Солсбері.

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон порівняв чемпіонат світу з футболу у Росії із проведенням нацистською Німеччиною олімпійських ігор 1936 року у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-