Новий президент Перу обіцяє не бути таким, як попередник-корупціонер

Новий президент Перу обіцяє не бути таким, як попередник-корупціонер

Укрінформ
У Перу колишній віце-президент країни Мартін Віскарра вступив на посаду глави держави після відставки його попередника Педро Пабло Кучинського.

Про це повідомляє Reuters.

"Новий президент Перу Мартін Віскарра пообіцяв боротися з корупцією "будь-якою ціною", - йдеться у повідомленні.

Він пообіцяв сформувати абсолютно новий кабінет уряду і попросив усіх парламентаріїв допомогти йому відновити довіру громадськості до установ, які були уражені політичною кризою.

Як зазначається, напередодні присяги Віскарра тисячі демонстрантів пройшли маршем через центр столиці Ліма з вимогою дострокових виборів, сподіваючись очистити політичний клас, який багато хто вважає корумпованим.

Пізніше поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп активістів.

Читайте також: Корупційний скандал в Перу: Президент подав у відставку

Агентство пише, що протягом наступного місяця на нового президента Перу очікує страйк лікарів та вчителів, а також перший візит президента США Дональда Трампа до регіону. Адже 13-14 квітня в Лімі відбудеться Саміт Америк - зустріч глав держав і урядів країн Західної півкулі, яка проходить раз на кілька років під егідою Організації Американських Держав, яка об'єднує 35 країн.

Як повідомлялося раніше, президент Перу Педро Пабло Кучинський заявив про відставку напередодні голосування про його імпічмент у Конгресі.

Рішення було прийняте на тлі звинувачень, що він приховав свої зв'язки з бразильською будівельною компанією Odebrecht, замішаною в корупційному скандалі, який торкнувся значної частини Латинської Америки.

Також через офшорну фірму він законно ухилявся від сплати податків у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-