Втручання РФ у вибори: Tumblr видалив понад 80 російських акаунтів

Втручання РФ у вибори: Tumblr видалив понад 80 російських акаунтів

Укрінформ
Американський сервіс мікроблогів Tumblr видалив 84 акаунти, пов'язані з російським втручанням в президентські вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляється в офіційному блозі компанії.

"Минулої осені ми викрили 84 акаунти Tumblr, пов'язані з російським урядом через Агентство інтернет-досліджень або IRA. Ці акаунти використовувались як частина дезінформаційної кампанії, яка проводилася до виборів до 2016 року в США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього компанія повідомила правоохоронні органи, а згодом заблокувала ці акаунти і видалила всі оригінали записів.

Надана правоохоронним органам інформація привела до ідентифікації 13 російських громадян.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: Трамп "все ще хоче" свідчити

"У IRA працюють понад 1000 осіб, які беруть участь в електронних дезінформаційних і пропагандистських кампаніях по всьому світу, використовуючи фальшиві акаунти в соціальних мережах. Їх мета полягає в тому, щоб сіяти розбрат і невдоволення в країнах, на які вони націлені", - повідомили в Tumblr.

Як повідомлялося, 29 вересня Twitter заблокував понад 200 акаунтів у зв'язку із розслідуванням втручання Росії в американські вибори. За даними соцмережі, RT, що мовить на шести мовах по всьому світу, витратив у 2016 році на платне просування своїх твітів $274 100.

18 вересня Facebook надала спецпрокурору США дані акаунтів щодо реклами з РФ.

Під час слухань у Комітеті з розвідки колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником хакерських атак під час виборів президента у 2016 році був особисто Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-