20 європейських країн готові відкликати своїх дипломатів з РФ - The Times

20 європейських країн готові відкликати своїх дипломатів з РФ - The Times

Укрінформ
США та близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів після звинувачення керівництва РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки

Про це повідомляє видання The Times.

За даними видання, комплексні заходи країн почнуться 26 березня після того, як із Росії відкличуть посла Європейського союзу.

Раніше телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки США рекомендував президенту Дональду Трампу вислати з країни російських дипломатів після отруєння у Великій Британії колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля.

Читайте також: Меркель і Макрона переконали доводи Мей про причетність Росії до отруєння Скрипаля

Як повідомлялося, 5 березня в британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Постраждалі знаходяться у критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння швидше за все лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Росія звинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-