Справа Скрипаля: Моравецький анонсував

Справа Скрипаля: Моравецький анонсував "рішучу відповідь" 10 країн ЄС

Укрінформ
Більше десяти країн ЄС синхронізують свої дії і в наступний понеділок, 26 березня, оголосять про те, якою буде їхня реакція на спробу вбивства Росією у Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це поінформував у Брюсселі глава польського уряду Матеуш Моравецький після завершення саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я дуже задоволений, що у цій сумній і складній ситуації завдяки позиції Польщі багато країн у другій фазі дискусії погодилися на необхідність солідарного, важливого і помітного жесту у відносинах ЄС та Росії", - сказав Моравецький.

За його словами, в ЄС визнали беззаперечність злочину, скоєного Росією у Великій Британії, а тому прийнято рішення про те, що Росія має відповісти за це.

"Дуже ймовірно, що у понеділок разом з кількома, а може, навіть понад 10 країнами ЄС, рішуче відповімо на те, що сталося в Солсбері, у Великій Британії", - підкреслив глава польського уряду.

Він звернув увагу, що до цих дій приєднаються і великі та впливові країни ЄС.

Моравецький не захотів повідомити, про які саме санкції йдеться, зауваживши, що тривають консультації й ці дії буде оголошено одночасно.

Голова Ради міністрів РП також повідомив, що зараз усе більше країн ЄС починають усвідомлювати, що проект Nord Stream 2 є елементом геополітики і шантажу з боку Росії.

"І як такий цей проект загрожує безпеці Європи, особливо Україні, а посередньо також і Польщі", - констатував Моравецький.

Читайте також: Брюссель підтверджує відкликання посла ЄС із Росії

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

За тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння найімовірніше лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Росія обвинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-