Російські журналісти закликають ОБСЄ бойкотувати Слуцького

Російські журналісти закликають ОБСЄ бойкотувати Слуцького

Укрінформ
Російська незалежна профспілка журналістів та працівників ЗМІ закликала Парламентську асамблею ОБСЄ припинити взаємодію із главою комітету Державної думи Росії з міжнародних справ Леонідом Слуцьким, якого декілька журналісток відкрито звинуватили у домаганнях.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті організації.

"Ми закликаємо іноземні видання, журналістські спільноти та профспілки бойкотувати депутатів і керівництво Держдуми, ставлячи їм запитання лише про ставлення до сексуальних домагань та про безкарність пана Слуцького. Ми закликаємо Парламентську асамблею ОБСЄ засудити дії депутата Слуцького та парламентарів із комісії з етики, закликавши їх вибачитися за порушення особистої недоторканності та виправдання харасменту", - йдеться у листі.

Журналісти переконані, що лише міжнародне засудження здатне змусити Слуцького публічно вибачитися і здати депутатський мандат, йдеться у листі.

Аналогічні листи будуть або вже були розіслані до парламентів усіх країн Євросоюзу, до Сенату та Конгресу США, до Асамблеї Міжпарламентського союзу та інших міжнародних організацій, членом яких є Слуцький, повідомляється у Telegram-каналі профспілки журналістів.

Читайте також: Держдума "вигнала" ЗМІ, які оголосили бойкот через депутата Слуцького

Після того як у Росії думська комісія з етики не виявила порушень у діях депутата Леоніда Слуцького, звинуваченого у домаганнях до журналісток, низка російських медіа оголосили бойкот. Відкликати всіх своїх журналістів, що працюють у Держдумі, вирішив медіахолдинг РБК. До бойкоту приєдналися також телеканал "Дождь", RTVI, радіо "Эхо Москвы". "Коммерсант" заявив про бойкот депутата Слуцького та думської комісії з етики, портал "Лента.ру" - лише Слуцького. Список видань, що приєдналися до бойкоту, постійно розширюється.

Крім того, журналіст телеканалу "Настоящее время" Ренат Давлетгільдеєв звинуватив главу фракції ЛДПР Володимира Жириновського у сексуальних домаганнях. Давлетгільдеєв закликав інших чоловіків відкрито заявити про подібні інциденти з боку російських політиків та представників влади.

Повідомлялося, що 48 представників російських ЗМІ втратили акредитації у Держдумі у зв'язку із відкликанням низкою видань своїх кореспондентів через незгоду із рішенням комісії з питань депутатської етики у "справі Слуцького".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-