Чехія може видворити кількох російських дипломатів

Чехія може видворити кількох російських дипломатів

Укрінформ
Чеська Республіка може видворити кількох російських дипломатів на підтримку Великобританії, що вислала з країни 23 дипломатів РФ у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника в Британії.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабиш, повідомляє Reuters

"Чеська Республіка може видворити деяких російських дипломатів після того, як Великобританія зробила аналогічні кроки у відповідь за напад на колишнього російського розвідника в Англії", - йдеться у повідомленні.

За словами Бабиша, кількість депортованих дипломатів обчислюватиметься одиночними цифрами, а не в десятках, і не включатиме посла РФ.

Чеська Республіка була втягнута в ситуацію навколо отруєння Скрипалів після того, як представник прес-служби МЗС Росії заявив, що найбільш імовірним джерелом нервового агента "Новічок", яким отруїли екс-розвідника і його дочку, є сама Британія або Чехія, Словаччина, Швеція і Сполучені Штати.

Читайте також: У Чехії вкотре переконують — країна не має стосунку до газу-вбивці “Новічок”

Як повідомлялося, 14 березня прем'єр-міністр Велико. Британії Тереза Мей заявила про плани видворити з країни 23 російських дипломати у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки. У МЗС Росії дзеркально відповіли на рішення британців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-