Brexit: виробництво паспортів “виїжджає” з Британії

Brexit: виробництво паспортів “виїжджає” з Британії

Укрінформ
Британські паспорти, дизайн яких буде змінений після Brexit, виготовлятиме французько-голландська компанія Gemalto.

Про це повідомляє The Guardian.

"Планується, що британські блакитні паспорти після Brexit розроблятиме франко-голландська фірма", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що британська фірма De La Rue програла Gemalto, чиї акції торгуються на французькій і нідерландській біржах, тендер у розмірі понад півмільярда євро.

Як повідомили у МВС Британії, остаточного рішення, хто виготовлятиме нові паспорти, ще не прийнято, однак такої вимоги, щоб паспорти виготовлялися на території Великої Британії, немає. На даний момент частина бланків паспортів також виготовляється за кордоном.

Читайте також: Британія і ЄС домовилися перенести Brexit

Видання зазначає, що зміна кольору паспортів розглядається деякими прихильниками Brexit як потужний символ відновленого суверенітету Британії.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила в Палаті громад у лютому: "Це правильно, що з осені 2019 року ми видаватимемо нові паспорти блакитного та золотого кольорів, які завжди були британським вибором для наших паспортів. Цілком правильно, що після того, як ми покинемо Європейський Союз, ми повернемося до того, чого хочемо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-