Справа Скрипаля: США порівнюють реакцію РФ з окупацією Криму і Донбасу

Справа Скрипаля: США порівнюють реакцію РФ з окупацією Криму і Донбасу

Укрінформ
У Державному департаменті США порівняли спробу Росії заперечити свою відповідальність за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля із невизнанням провини за окупацію Криму, агресію на Донбасі та збитий малайзійський літак рейсу MH17.

Про це написала речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт у Twitter.

"Сполучені Штати та Британія правильно зробили, що не відправили наших послів на брифінг до МЗС Росії для заслуховування безглуздих обвинувачень та неправдоподібних заперечень. Росія була відповідальною за напад із застосуванням нервово-паралітичної речовини. Спроби заперечити відповідальність здійснюються за знайомим сценарієм: Крим, MH17, Донбас, Литвиненко, допінг тощо", - наголосила вона.

Раніше повідомлялося, що МЗС РФ запросило 21 березня послів усіх зарубіжних держав у Москві для обговорення справи про отруєння у Великій Британії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Читайте також: У Нідерландах готують підгрунтя для вердикту у справі MH17 - ЗМІ

Як повідомлялося, 5 березня у британський Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, що працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Зараз потерпілі перебувають у критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якого може бути причетна Росія.

У Кремлі заперечують ці обвинувачення.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів і призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Сергій Скрипаль отримав у Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-