Росія хоче розсварити ЄС – Чапутович

Росія хоче розсварити ЄС – Чапутович

Укрінформ
Росія загрожує Польщі своєю політикою послаблення країн Заходу і руйнування трансатлантичної єдності. 

Про це під час представлення в Сеймі пріоритетів зовнішньої політики Польщі на 2018 рік заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загрозою для побудови суб’єктності Польщі у міжнародних відносинах є політика Росії, яка прагне до ревізії світового ладу в Європі, що сформувався після 1989 року і приніс Польщі відновлення незалежності. Інструментами досягнення цих цілей Росії є дестабілізація регіонів близького і далекого сусідства Польщі, дії щодо загострення політичних поділів усередині окремих країн, а також руйнування трансатлантичної єдності й поглиблення поділів всередині ЄС",- заявив глава МЗС Польщі.

Чапутович наголосив, що на міжнародній арені збройна сила не може застосовуватися для вирішення міждержавних конфліктів. Відтак, як міністр країни-непостійного члена Радбезу ООН, Чапутович закликав Росію відмовитися від дестабілізації України.

Читайте також: Польща солідарна з Україною в умовах агресії Росії - Чапутович

Глава МЗС Польщі зазначив, що Варшава зараз намагається зробити усе можливе, аби стати незалежною від постачання газу з Росії. Чапутович також  підкреслив, що газопровід "Північний потік-2" становить загрозу для безпеки всього регіону.

Глава польської дипломатії зазначив, що з Росією потрібен конструктивний діалог, однак вона порушила багато міжнародних трактатів, які сама підписала.

Чапутович також наголосив, що Росія повинна повернути Польщі її власність - розбитий літак екс-президента Леха Качинського і та "чорні скриньки" з цього повітряного судна.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-