Французький прем’єр згадав про

Французький прем’єр згадав про "складну дружбу" з Саркозі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп прокоментував французьким ЗМІ своє ставлення до колишнього президента Ніколя Саркозі та його арешту у справі фінансування його передвиборної кампанії у 2007 році.

Про це пише Le Monde.

«Без коментарів судового процесу, але я скажу, що маю, що сказати про цю людину. Всім відомо, що я належав до тієї ж політичної сім'ї, що й Ніколя Саркозі, і ті, хто в політиці, знають, що у мене іноді були складні відносини з ним», - сказав очільник уряду.

За його словами, попри складність, відносини із Саркозі завжди були дружніми та відрізнялися взаємною повагою.

Надін Морано, колишній міністр Ніколя Саркозі, а нині депутат Європарламенту, закликала ЗМІ бути об’єктивними та керуватися при висвітленні ситуації виключно доведеними фактами.

«Ми подивимося, наскільки затримання було правомірним, які наслідки воно принесе. Ще раз я дивлюся на факти. Реальність фактів є те, що дуже часто його звинувачували, часто він виходив із цих ситуацій абсолютно чистим», - додала вона.

Флоріан Філіппо, лідер асоціації «Патріоти», колишній (за часів президентської кампанії Марін Ле Пен в 2012 році) заступник голови партії «Національний фронт», написав у своєму Twitter, що ув’язнення Саркозі шкодить національній гордості.

«Ніколи не є добрим для національної гордості ув’язнення колишнього президента – це правда. Але дійсне питання в іншому: чи є у вас відчуття, що чоловіки, що сидять в Єлисейському палаці протягом деякого часу, гідні посади Президента Республіки?" - написав Філіппо.

Читайте також: У Франції затримали екс-президента Ніколя Саркозі

Нинішній міністр сільського господарства Стефан Травер заявив, що заради перемоги справедливості «корисно рухатися вперед і пролити світло» на цю справу.

Як відомо, сьогодні французький суд заслухає свідчення колишнього міністра внутрішніх справ Бріса Ортефе у рамках розслідування справи щодо надання Лівією фінансової допомоги для проведення президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-