У справі Саркозі суд заслухає екс-голову МВС Франції

У справі Саркозі суд заслухає екс-голову МВС Франції

Укрінформ
Сьогодні французький суд заслухає свідчення колишнього міністра внутрішніх справ Бріса Ортефе у рамках розслідування справи щодо надання Лівією фінансової допомоги для проведення президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році.

Про це повідомляє Francetvinfo з посиланням на власні джерела, наближені до слідства.

«Колишній міністр внутрішніх справ Бріс Ортефе буде заслуханий судом у вівторок 20 березня вранці в рамках розслідування підозр лівійського фінансування президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році», - повідомило джерело.

Справою займається Центральне бюро боротьби з корупцією, фінансовими і податковими правопорушеннями (OCLCIFF) в Нантері (місто та муніципалітет у Франції, у регіоні Іль-де-Франс, адміністративний центр департаменту О-де-Сен – ред.)

Французькі ЗМІ повідомляють, що Саркозі затриманий на 24 години, слідство може продовжити затримання ще на 24 годин, після чого колишньому президенту може бути представлене офіційне обвинувачення.

Читайте також: У Франції затримали екс-президента Ніколя Саркозі

Перші повідомлення про можливе лівійське фінансування передвиборчої кампанії Саркозі з’явилися у ЗМІ ще в 2012 році, розслідування почалося у квітні 2013 року, але пізніше його припинили. Нещодавно було отримано нові деталі й тепер слідчі заявляють, що мають достатню доказову базу для відкриття кримінального провадження. Зокрема, нові докази нібито з’явилися після того, як у січні поточного року в Лондоні було затримано французького бізнесмена Олександра Джухрі, якого звинуватили у причетності до цієї справи. Слідство, зокрема, зацікавилося операціями з придбання та пізніше продажу Олександром Джухрі нерухомості на півдні Франції – в місті Мужін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-