Британія обіцяє і далі тиснути на Росію через її “руйнівну поведінку”

Британія обіцяє і далі тиснути на Росію через її “руйнівну поведінку”

Укрінформ
Велика Британія не припинить тиснути на російську владу, аби змусити її шукати "нові шляхи".

Таку заяву міністр закордонних справ країни Борис Джонсон зробив у інтерв’ю Deutsche Welle, опублікованому у вівторок, 20 березня.

"Наша мета полягає у тому, щоб спробувати показати, що нам зовсім не байдужа руйнівна, небезпечна, безвідповідальна поведінка Росії, яка не рахується з людськими життями", - зазначив урядовець.

Він також наголосив, що офіційний Лондон покладає відповідальність за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки на Москву. За словами міністра, всі зібрані на сьогодні дані "свідчать про те, що агенти російської держави намагалися вбити і Юлію Скрипаль, і її батька".

Джонсон наголосив, що "докази злочину" у справі Скрипаля, так само як і у випадку отруєння Олександра Литвиненка 12 років тому, "вказують на російську державу". Одним із таких доказів глава МЗС вважає російське походження застосованої проти Скрипаля та його доньки отрути типу "Новічок" та брак переконливих пояснень з боку російської сторони, як ця речовина могла потрапити до Великої Британії.

Міністр, крім того, підтвердив своє переконання в тому, що вказівку отруїти Скрипаля міг дати особисто президент Росії Володимир Путін як той, хто "несе відповідальність за діяльність російської держави". "Тож думаю, він не може дистанціюватися" від цього, зазначив Джонсон.

Читайте також: Правду про Путіна західні ЗМІ уже поширюють в порядку «флеш-мобу»

Він також укотре підтвердив намір Лондона залучити до експертизи зразків отрути класу "Новічок" фахівців Організації із заборони хімічної зброї.

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якої може бути причетна Росія.

У Кремлі заперечують ці звинувачення. Президент Володимир Путін днями назвав їх "нісенітницею" і "нонсенсом" та заявив, що Росія, мовляв, не має засобів для скоєння подібного нападу.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів та призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-