Справу Скрипаля обговорять на саміті Євроради

Справу Скрипаля обговорять на саміті Євроради

Укрінформ
Справа отруєння російського подвійного агента Сергія Скрипаля буде винесена на обговорення на зустрічі голів країн ЄС на цьому тижні в Брюcселі.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель сказала під час спільної з польським колегою Матеушем Моравецьким прес-конференції у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Я говорила на цю тему з прем'єром Великої Британії. В четвер під час саміту Європейської Ради ми обговоримо це питання», - заявила Меркель

 Канцлер запевнила, що Німеччина стоїть “рука об руку зі Сполученим Королівством щодо спроб вбивства Скрипаля”.

 Вона також заявила про бажання тісно співпрацювати з Варшавою в рамках ЄС після Brexit. Зокрема, підтримала ідею зустрічі у форматі Веймарського трикутника. Меркель наголосила на "великій сумісності" Німеччини та Польщі щодо спільної оборонної політики Європейського Союзу. 

Читайте також: ЄС має відреагувати на справу Скрипаля так, щоб Росія зрозуміла - Моравецький

Канцлер заявила про обов'язок створити добрі перспективи в тих країнах, з яких біженці прибувають в Європу, та в черговий раз повторила свою позицію щодо необхідності створити загальну європейську систему притулку, визнавши, що Польща теж приймає шукачів притулку. 

 “Мені здається, що перед обличчям світової ситуації навколо нас наш голос буде сильним лише в тому випадку, якщо ми матимемо сильний союз, і ми будемо представляти наші справи за його межами спільно", - заявила Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-