ЄС має відреагувати на справу Скрипаля так, щоб Росія зрозуміла - Моравецький

ЄС має відреагувати на справу Скрипаля так, щоб Росія зрозуміла - Моравецький

Укрінформ
Реакція Євросоюзу на хімічну атаку Росії в Солсбері має бути не символічною, а рішучою. Рішення про санкції щодо “російського агресора” має бути записано у кінцевому документі за результатами засідання Євроради.

Таку думку під час спільної прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель у Варшаві висловив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми за те, щоб це була рішуча відповідь усього ЄС, адже атака відбулася на території однієї з країн-членів ЄС і на території однієї з країн-членів НАТО. Ми вважаємо, що така гармонійна відповідь потрібна, аби російський агресор знав, що він не може собі дозволити проводити атаки проти будь-якої країни ЄС та НАТО”, - заявив Моравецький, наголосивши що реакція не може бути символічною.

Він підкреслив, що на цю тему відбудеться дискусія під час засідання Євроради у четвер і польська сторона наполягатиме зафіксувати спільну реакцію на дії Росії у Великій Британії у документі за результатами засідання Євроради.

Читайте також: Справа про отруєння Скрипаля: посла РФ викликали в МЗС Швеції

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник Головного розвідувального управління Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані. Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якої може бути причетна Росія. В Кремлі спростували ці звинувачення. Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-