ОБСЄ не побачила реального вибору на голосуванні у Росії

ОБСЄ не побачила реального вибору на голосуванні у Росії

Укрінформ
Представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) констатують, що росіянам на президентських виборах не надали "реального вибору".

Про це вони заявили на прес-конференції у Москві в понеділок, 19 березня, повідомляє DW.

"Представники ОБСЄ заявили, що під час голосування російські виборці не мали, по суті, "реального вибору", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкла Георга Лінка, обмеження прав на зібрання та вираження думки, а також перепони в реєстрації кандидатів звузили простір для політичної активності, "результатом чого став брак справжньої конкуренції" під час передвиборної кампанії.

Загалом ОБСЄ направила до Росії для моніторингу голосування понад 480 міжнародних спостерігачів. "Вибір без реальної конкуренції - не справжній вибір", - зауважив Лінк. Серед іншого він вказав на те, що ці вибори були позначені "постійним тиском на критичні голоси". Так само в ОБСЄ побачили "надзвичайно контрольоване політичне середовище".

Читайте також: Російська ЦВК за ніч "народила" 1,5 мільйона виборців – ЗМІ

Водночас спостерігачі від ОБСЄ зафіксували досить високу активність громадян на виборах. Крім того, зауважень у спостерігачів не викликала робота центральної виборчої комісії Росії під час проведення голосування. За твердженням ОБСЄ, вона адмініструвала голосування "ефективно і відкрито" - попри "деякі недоліки", які стосувалися забезпечення таємності голосування та прозорості підрахунку голосів.

Як повідомлялося, на виборах президента Росії 18 березня із результатом понад 76% голосів очікувано переміг чинний глава держави Володимир Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-