У Берліні протестували проти «виборів Путіна» - як загрози великої війни

У Берліні протестували проти «виборів Путіна» - як загрози великої війни

Фото
Укрінформ
У неділю, в день президентських виборів у Росії, в центрі Берліна, перед Посольством РФ у ФРН пройшла акція «НІ коронації Путіна!».

Про її суть розповів кореспонденту Укрінформу голова Форуму російськомовних європейців, російський соціолог і публіцист, що мешкає у Німеччині, Ігор Ейдман.

«Новий термін Путіна – це різке підвищення ймовірності загрози великої війни, катастрофи. Починаючи з 2014 року, Путін – це президент війни. І чим далі, тим більше він агресивніший, тим більше він загрожує всьому світу всім, чим завгодно, в тому числі ядерними ракетами, отрутами, якими його агенти труять перебіжчиків, авіацією, яка бомбардує Сирію, і всіма цими їх-там-нєтами, які зараз намагаються розколоти Україну», - говорить Ейдман.

Він вважає, що 18 березня 2018 року - не звичайний день, а день, який може стати трагічним днем в російській історії. «Отримавши черговий мандат на управління країною, Путін буде вести її до національної катастрофи, а що ще страшніше, можливо, до великої війни, яка може торкнутися дуже багатьох людей у всьому світі», - зазначає Ейдман.

Читайте також: Франція не визнає "виборів" президента Росії у Криму

Двоюрідний брат убитого 3 року назад Бориса Нємцова, який планував скласти конкуренцію Путіну на цих виборах, переконаний, що в жодного з кандидатів не було ні найменших шансів. Що стосується Олексія Навального, то, на думку Ейдмана, йому навіть пощастило, що його не зареєстрували. Ці вибори були чисто політтехнологічним експериментом, де прорахований кожен крок, каже чоловік, який сам раніше займався політичними технологіями в Росії.

«Свідомо була створена абсолютно гумористична група кандидатів. Якби в неї потрапив Навальний, він змушений був би грати за цими правилами, брати участь у розбірках, з плесканням соком, бійками і так далі. Ідея в тому, що Путін весь у білому стоїть на п'єдесталі, а біля підніжжя в грязі копошаться якісь нікчемні кандидатики типу Жириновського, Собчак», - пояснює Ейдман.

Голова Форуму російськомовних європейців і його однодумці чудово усвідомлюють, що занадто слабкі, щоб якось перешкодити Путіну в черговий раз «перепризначити себе президентом Росії, а фактично диктатором». З іншого боку, російськомовні люди, які живуть у Німеччині, вирішили, що і мовчати вони не вправі.

«Метою акції був протест проти чергового перепризначення Путіна в ролі диктатора Росії, яка камуфлюється під виборчий фарс, насправді не має ніякого відношення ні до демократії, ні до класичних виборів», - сказав Ейдман.

Голосувати на цих виборах - означає голосувати за війну, кризу, санкції, ганьбу і злидні, кажуть у Форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-