Канада виділить більше $8 мільйонів біженцям з М’янми

Канада виділить більше $8 мільйонів біженцям з М’янми

Укрінформ
Канада виділить 8,15 млн дол. на покращення побутових умов біженців-рохінджа у Бангладеші.

Про це йдеться у заяві Міністерства міжнародної допомоги Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перед початком сезону дощів канадські кошти дозволять терміново допомогти у підготовці до надзвичайних ситуацій. Окрім цього, внесок Канади дозволить вдовольнити ключові потреби у Бангладеші та М’янмі, такі як: продовольча допомога, охорона здоров'я, захист як для біженців, так і для громад, що приймають їх, а також внутрішньопереміщених осіб у М’янмі», - повідомили у міністерстві.

Читайте також: Канада дасть понад $4,6 мільйонів на тренування українських військових

У Канаді також закликали владу М’янми безперешкодно пропускати на територію країни гуманітарні вантажі. «Канада іще раз закликає М’янму дозволити безперешкодний гуманітарний доступ до півночі штату Ракхайн і відновити надання критичних послуг по всьому штату із повною повагою до прав людини кожного», - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, із кінця серпня минулого року, коли у М’янмі почалися міжетнічні сутички, до сусіднього Бангладешу втекло більше 670 тис. біженців мусульманської народності рохінджа. Хоча ситуація із того часу помітно заспокоїлася, але ще не стабілізувалася остаточно, тому біженці не можуть повернутися додому і перебувають у переповнених таборах на території Бангладешу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-