У Стокгольмі обговорили підготовку зустрічі Трампа з Ким Чен Ином

У Стокгольмі обговорили підготовку зустрічі Трампа з Ким Чен Ином

Укрінформ
Міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Йон Хо провів неанонсовані переговори зі шведськими високопосадовцями у Стокгольмі.

Про це повідомляє AFP.

"Рі Йон Хо провів переговори у Стокгольмі з прем'єр-міністром Швеції Штефаном Льовеном та міністром закордонних справ Маргот Вальстрьом через тиждень після того, як президент США погодився на історичний саміт із північнокорейським лідером", - йдеться у повідомленні.

ЗМІ припускають, що Швеція може відіграти роль посередника між США та КНДР у корейській кризі. Однак МЗС скандинавської країни відмовляється коментувати тему перемовин.

Читайте також: Відставка Тіллерсона на завадить візиту глави МЗС Південної Кореї до США

Міністр Вальстрьом наголосила на необхідності діалогу перед зустріччю з Рі. "Але ми не наївні і не вважаємо, що можемо вирішити світові проблеми. Сторонам потрібно вирішити, як рухатися вперед. Якщо ми зможемо максимально використовувати наші контакти, ми будемо це робити", - сказала вона, додавши, що ситуація на Корейському півострові "становить інтерес для нас усіх" з погляду безпеки.

Як зазначається, Швеція має давні зв'язки з Північною Кореєю. Її дипломатичне представництво у Пхеньяні, яке було відкрито в 1975 році, стало першим західним посольством, створеним у КНДР. Воно представляє також інтереси США, Канади та Австралії, а шведські дипломати відіграють ключову посередницьку роль.

Фото: AFP 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-