Відставка Тіллерсона на завадить візиту глави МЗС Південної Кореї до США

Відставка Тіллерсона на завадить візиту глави МЗС Південної Кореї до США

Укрінформ
Міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Гьон Хва здійснить візит до Вашингтона попри відставку держсекретаря США Рекса Тіллерсона

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву південнокорейського зовнішньополітичного відомства.

"Міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Гьон Хва, незважаючи на відставку Тіллерсона, вирішила здійснити заплановану поїздку до Вашингтона, щоб обговорити питання Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представник міністерства раніше повідомляв, що візит буде скасовано.

При цьому критики висловили невдоволення рішенням замінити головних дипломатів безпосередньо напередодні безпрецедентної потенційної зустріччі між лідером КНДР Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом, і стурбовані тим, що новий держсекретар спонукатиме Трампа бути войовничо налаштованим щодо Північної Кореї.

«Нам відомо, що Майк Помпео був одним із найпалкіших прихильників військових дій щодо Північної Кореї, але відтоді багато що змінилося», - заявив один високопоставлений чиновник, посилаючись на майбутні міжкорейські переговори та перспективи саміту Кім-Трамп.

Тим часом міністр закордонних справ Японії Таро Коно заявив, що шкодує про відставку Тіллерсона у цьому контексті. «Він (Тіллерсон) був відвертим, надійним колегою, і я думав, що ми будемо вирішувати питання щодо Північної Кореї разом, але особисто я відчуваю, що такий розвиток ситуації не є сприятливим», - заявив Коно журналістам у Токіо.

На його думку, США тримають ключі від ситуації з Північною Кореєю. «Тому я хочу зустрітися з наступним держсекретарем США якнайшвидше і обмінятися думками з приводу Північної Кореї та низки інших питань», - додав глава МЗС Японії.

Читайте також: Трамп може звільнити ще кількох помічників - CNN

А представник Міністерства закордонних справ Китаю Лю Кан висловив сподівання, що кадрові зміни у США не вплинуть на розвиток відносин та важливі сфери співпраці.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив про рішення замінити Рекса Тіллерсона на посаді державного секретаря США Майком Помпео, який наразі очолює ЦРУ. Новий кандидат має пройти процедуру слухань у профільному комітеті Сенату США, а також його має затвердити верхня палата американського Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-