Отруїти Скрипаля, найімовірніше, наказав Путін - глава МЗС Британії

Отруїти Скрипаля, найімовірніше, наказав Путін - глава МЗС Британії

Укрінформ
Британія вважає "найбільш імовірним" те, що наказ про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля видав особисто президент РФ Володимир Путін.

Про це заявив глава британського МЗС Борис Джонсон під час спільної прес-конференції у Лондоні з польським колегою Яцеком Чапутовичем, повідомляє Metro.

"Наша суперечка пов'язана з путінським Кремлем, і з його рішенням, і ми вважаємо, що, найімовірніше, це було його (Путіна - ред.) рішення щодо використання нервово-паралітичної речовини на вулицях Великої Британії, на вулицях Європи вперше після Другої світової війни", - заявив британський міністр.

За словами Джонсона, Британія не має нічого проти самих росіян. "Через події, що відбуваються, русофобії не повинно бути", - додав він.

У свою чергу глава МЗС Польщі зазначив, що Варшава не має сумніву у тому, що Росія причетна до спроби вбивства у Великій Британії колишнього офіцера російського ГРУ і співробітника британської розвідки Сергія Скрипаля. 

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія. Потерпілі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Джонсон обіцяє виявити корумпованих соратників Путіна

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-