Прем'єр Естонії відмовився від запланованої поїздки в РФ

Прем'єр Естонії відмовився від запланованої поїздки в РФ

Укрінформ
Глава уряду Естонії Юрі Ратас відмовився від візиту в Росію на Дні естонської культури, що проходитимуть у Красноярську в травні.

Про це повідомляє портал Delfi.ee з посиланням на директора зі зв'язків з громадськістю уряду Естонії Урмаса Сеавера.

"У світлі недавніх міжнародних подій прем'єр-міністр не вважає за можливе поїхати в Красноярськ", — пояснив Сеавер.

Як можна зрозуміти, під «недавніми міжнародними подіями» мається на увазі загострення відносин між Росією і Великою Британією після отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Читайте також: Країни Балтії і Польща однаково ставляться до агресії РФ - прем'єр Литви

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері повідомила, що поряд з одним з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія. Потерпілі знаходяться в критичному стані. Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році. У результаті хіматаки також постраждали ще більш як двадцять громадян Великої Британії.

У рік 100-річчя Незалежності Естонії Ратас уже брав участь у заходах, присвячених ювілею, які проходили у Великій Британії, Ірландії, Фінляндії, Швеції та Латвії. Раніше розглядалася і можливість відвідати російський Красноярськ, де з 16 по 21 травня проходитимуть Дні естонської культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-