Макрон пояснив, чому проігнорував російські книжки на ярмарку в Парижі

Макрон пояснив, чому проігнорував російські книжки на ярмарку в Парижі

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон бойкотував російський стенд під час відвідання Паризького книжкового салону на знак солідарності з Великою Британією.

Про це він повідомив журналістам після відвідання книжкового салону, передає Europe1.

"Я вирішив не відвідувати офіційний стенд Росії ... на знак солідарності з нашими британськими друзями", - сказав президент журналістам.

«Це навіть не було під питанням, чи відвідувати мені офіційний стенд... Ми будемо консультуватися найближчими днями й побачимо належні відповіді, які повинні бути надані на цю агресію, вчинену на території наших британських союзників", - сказав Макрон.

Він також вказав на те, що вважає важливим продовжувати підтримувати діалог з представниками інтелігенції, митцями, громадянським суспільством у Росії.

«...Хотів би повторити, наскільки важливо продовжувати діалог з інтелігенцією, з авторами, з громадянським суспільством, музикантами, з усіма тими, хто несе силу цього народу, а також іноді протистоїть усім надмірним настроям режиму", - сказав президент.

Він також повідомив, що найближчим часом матиме розмову з російським президентом.

"Я розмовляю з усіма, і я буду дуже зрозумілим", - сказав він.

Щодо відповідальності Росії в отруєнні Скрипаля та його доньки Макрон сказав, що "є всі підстави вважати, що відповідальність лежить на Росії".

Читайте також: Макрон бойкотував стенд РФ на книжковому ярмарку через справу Скрипаля

Як відомо, вчора на книжковому салоні у Парижі Еммануелю Макрону презентували книгу оповідань у французькому перекладі авторства українського режисера Олега Сенцова, який нині перебуває в незаконному ув’язненні в Росії 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-