Поведінка Росії загрожує НАТО – Столтенберг

Поведінка Росії загрожує НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Однією із загроз для НАТО сьогодні є дії Росії, включаючи застосування бойової отруйної речовини на території Великої Британії, нелегальну анексію Криму та воєнне втручання на сході України.

На цьому наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформ у Брюсселі.

«Одним із таких викликів є поведінка Росії, включаючи події, що сталися упродовж попередніх тижнів», - наголосив глава Альянсу.

Генсек НАТО окремо відзначив причетність Москви до застосування найбільш токсичної бойової хімічної речовини на території Великої Британії, що підтвердило розслідування офіційного Лондона.

«Це є першим випадком застосування нервово-паралітичної речовини на території Альянсу з часу створення НАТО... Альянс висловив свою солідарність з Об’єднаним Королівством та запропонував допомогу у проведенні розслідування», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг: НАТО взаємодіє із Британією у справі Скрипаля

Серед інших проявів неприпустимої і небезпечної поведінки Росії глава Альянсу назвав нелегальну анексію Криму та військову підтримку сепаратистів на сході України, російську військову присутність в Молдові та Грузії, втручання у внутрішні справи Чорногорії, а також намагання зірвати демократичні вибори у багатьох країнах.

Столтенберг наголосив, що відповідь НАТО у такій ситуації є рішучою, оборонною та пропорційною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-