Разом з Тіллерсоном у відставку подають високопоставлені чиновники Держдепу

Разом з Тіллерсоном у відставку подають високопоставлені чиновники Держдепу

Укрінформ
Відставка державного секретаря США Рекса Тіллерсона потягне за собою також звільнення високопоставлених осіб у апараті Державного департаменту Сполучених Штатів.

Про це повідомило впливове американське видання Politico із посиланням на офіційні джерела в адміністрації.

"Двоє високопоставлених помічників Рекса Тіллерсона разом з ним залишать Державний департамент до кінця місяця", - зазначається в публікації.

Читайте також: Відставка Тіллерсона на завадить візиту глави МЗС Південної Кореї до США

Йдеться про керівника апарату держсекретаря Маргарет Петерлін, а також її заступника Крістін Цикконе, які відповідали за реорганізацію Державного департаменту США. Вони подали у відставку у вівторок, і держсекретар "із жалем" прийняв її, подякувавши колегам за службу, пише видання.

Обидві помічниці держсекретаря офіційно завершать виконання своїх обов'язків 31 березня, щоб до цього періоду допомогти Рексу Тіллерсону з передачею повноважень, йдеться в публікації.

Читайте також: Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона

Раніше повідомлялось також про звільнення заступника держсекретаря США з питань публічної дипломатії та зв'язків з громадськістю Стіва Голдстайна.

Нагадаємо: кадрові переміщення в керівництві Державного департаменту США пов'язані з оголошеним напередодні президентом Трампом рішенням про завершення кар'єри Тіллерсона на посаді державного секретаря. Кандидат на цю посаду вже відомий – це нинішній глава ЦРУ Майк Помпео.

Читайте також: Трамп може звільнити ще кількох помічників - CNN

Інформація про намір Дональда Трампа припинити повноваження Рекса Тіллерсона з'являлася у ЗМІ періодично впродовж останніх кількох місяців. Сам президент заперечував це, називаючи витоки у ЗМІ "фейковими новинами". Причому вже тоді було відомо, що наступником Тіллерсона Трамп хоче призначити більш лояльного Майка Помпео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-