Канада обіцяє «не прогинатися» під США

Канада обіцяє «не прогинатися» під США

Укрінформ
Канада стоятиме на своєму під час перемовин щодо внесення змін до Північноамериканської зони вільної торгівлі та не йтиме на поводу у США.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США вирішили, що хочуть швидше завершити перемовини. Це добре, однак складність для них полягає у тому, що ми знаходимося за столом перемовин та робимо свій внесок до обговорення, але не дозволимо їм прогнути себе», - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада «чинить трохи спротиву стосовно деяких пропозицій, які вважає неправильними». «Ми відстоюємо свої інтереси, знаючи, що можлива виграшна для усіх ситуація. Ми не прагнемо вийти єдиними переможцями, створивши складнощі для Канади чи Мексики, ми хочемо отримати гарну угоду і зможемо досягти цього», - зазначив прем'єр.

За словами Трюдо, США «не завжди добре продумують, чого саме хочуть». «Натомість, ми знаємо, чого хочемо, виклали це, і осмислено співпрацюємо з ними», - підсумував глава уряду Канади. 

Читайте також: Трюдо переконаний, що Трамп не припинить вільну торгівлю із Канадою

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою у світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням  478 млн чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн дол. США, тобто близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Минулого місяця без суттєвого прогресу завершився їх шостий раунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-