Отруєння Скрипаля: Мей закликає об'єднати зусилля в ООН для відповіді Росії

Отруєння Скрипаля: Мей закликає об'єднати зусилля в ООН для відповіді Росії

Укрінформ
Британія поставить питання участі Росії в отруєнні екс-шпигуна Скрипаля на терміновому засіданні Радбезу ООН, зокрема у частині порушення Конвенції про заборону хімічної зброї.

Про це прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила сьогодні, виступаючи перед парламентом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми піднімемо це питання на Радбезі ООН і вимагатимемо міжнародної відповіді на цей випадок – використання Росією хімічної речовини, що протирічить положенням Конвенції про заборону хімічної зброї», - сказала Мей.

Те, що сталося, на думку Мей, не лише ворожий акт проти Великої Британії, але й порушення всіх правил контролю за обігом хімічної зброї.

«Ми хочемо кращих відносин з Росією, але ми не хочемо повернення Радянської Росії», - наголосила Мей, вказавши, що Велика Британія не буде терпіти загрозу британським громадянам з боку Росії.

Читайте також: Британія висилає 23 російських дипломатів та скасовує “контакти високого рівня” — Мей

Прем’єр-міністр Великої Британії вказала на те, що її країна має підтримку з боку міжнародної спільноти.

«Ми об’єднаємо наші зусилля, щоб дати спільну відповідь Росії... Також відповідь буде і від НАТО, і від Євросоюзу», - вказала Мей та закликала союзників до допомоги.

Вона також наголосила, що незалежно від того, де виникає загроза Британії та британцям – на території країни чи за її межами, цього не будуть терпіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-