У Молдові екс-депутату дали 14 років за шпигунство на користь Росії

У Молдові екс-депутату дали 14 років за шпигунство на користь Росії

Укрінформ
Колишній депутат парламенту Молдови Юріє Болбочану засуджений Ришканським районним судом Кишинева до 14 років ув'язнення за шпигунство на користь Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з матеріалами слідства Юріє Болбочану був завербований співробітниками Генерального штабу Міністерства оборони РФ і з жовтня 2016-го по березень 2017 року займався збором інформації, яка є державною таємницею, з подальшою її передачею російським спецслужбам.

Крім того, в цілях матеріального збагачення Болбочану передавав інформацію про стратегічні реформи в Молдові, які здійснюються відповідно до Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС, завдаючи, таким чином, істотного збитку національним інтересам держави.

У 2017 році Болбочану був затриманий на місці злочину при передачі інформації і отриманні грошової винагороди.

Читайте також: Колишньому депутату парламенту Молдови загрожує до 20 років в'язниці

У тому ж році через скандал з передачею секретної інформації з Молдови було видворено 5 російських дипломатів - співробітників офісу російського військового аташе при Посольстві Росії в Кишиневі.

Згідно з молдавським законодавством стаття Кримінального кодексу про державну зраду передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-