Колишньому депутату парламенту Молдови загрожує до 20 років в'язниці

Колишньому депутату парламенту Молдови загрожує до 20 років в'язниці

Укрінформ
Молдавська прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і в особливо важливих справах завершила розслідування і передала до суду кримінальну справу про державну зраду, головним фігурантом якої став колишній депутат парламенту Молдови Юріє Болбочану.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Юріє Болбочану звинувачується в тому, що з 5 жовтня 2016 року по 17 березня 2017 року був завербований російською військовою розвідкою(ГРУ).

Щоб матеріально збагатитися, Болбочану передавав російським спецслужбам інформацію, що становила державну таємницю для Республіки Молдова, завдаючи, таким чином, істотної шкоди національним інтересам держави", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Повідомляється також, що під час попередніх слідчих заходів було встановлено, що Болбочану передавав секретну інформацію співробітникам російських спецслужб за допомогою таємних каналів зв'язку і тайників.

Читайте також: Росія готує військові навчання в Придністров'ї потай від Молдови

Якщо під час судових слухань вина екс-депутата буде доведена, йому загрожує ув'язнення на строк до 20 років.

Раніше через скандал з передачею секретної інформації з Молдови було видворено 5 російських дипломатів - співробітників офісу російського військового аташе при Посольстві Росії у Кишиневі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-