Лондон може вислати російських дипломатів - BBC

Лондон може вислати російських дипломатів - BBC

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей анонсувала низку заходів проти Росії, зокрема вислання російських дипломатів, після відмови Москви надати пояснення у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомляє ВВС.

"Заходи можуть передбачати вислання російських дипломатів, фінансові санкції проти заможних росіян, пов'язаних з Кремлем, можливе обмеження роботи телеканалу RT, який фінансує Росія, або бойкотування чемпіонату світу з футболу в Росії пізніше цього року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мей пізніше виступить із відповідною заявою у Палаті громад.

Раніше повідомлялося, що британський прем'єр готує плани для "економічної війни" з президентом РФ Володимиром Путіним і його союзниками.

Як повідомлялося, у понеділок прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Велика Британія до вечора вівторка чекатиме від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон буде готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь.

Читайте також: Мей планує розпочати "економічну війну" з Путіним через отруєння Скрипаля - ЗМІ

5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торгових центрів через невідому небезпечну речовину серйозно постраждали двоє людей. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-