Французька митниця похизувалася результатами своєї минулорічної роботи

Французька митниця похизувалася результатами своєї минулорічної роботи

Укрінформ
Французька митниця 13 березня підвела підсумки роботи в 2017 році, повідомивши про рекордні вилучення наркотиків та виявлення цінностей.

Про це повідомив міністр державного бюджету Жеральд Дарманен, який виступив в головному річковому порту столичного регіону, передає кореспондент Укрінформу.

«Результат, досягнутий французькими митниками минулого року, який найбільше вразив, - вилучення 9,2 тонн кокаїну», - наголосив Дарманен, вказуючи, що до цього рекордними були 8,6 тонн кокаїну, вилучені в 2015 році.

Читайте також: У Франції на учня у школі напали з молотком і вогнепальною зброєю

«Ми зафіксували появу нового шляху наркотрафіку. Наркотики з Південної Америки переправляють через Панамський канал, після чого їх доставляють в Австралію і Нову Зеландію. І ми на шляху наркоторговців», - розповіли французькі митники ЗМІ.

Всього французькі митники вилучили минулого року 100 тонн наркотиків, з них 64,7 тонн - марихуани.

Ще одним рекордним вилученням минулого року стала конфіскація в аеропорту імені Шарля-де-Голля в Парижі партії психостимулятора каптагона, вартістю близько 1,5 мільйонів євро.

Читайте також: Франція виділить 700 млн євро на сонячну енергетику країнам, що розвиваються

Окрім того, у 2017-му році митники на 447% збільшили рівень викриття власності, придбаної незаконним шляхом. З екзотичних вилучень – велика партія панцирів морських черепах та пітон у валізі одного з пасажирів.

Також Дарманен повідомив, що минулоріч з 7 млн осіб, які перетнули кордон Шенгенської зони, 2 тис. з різних причин до Франції не пустили. Це вдвічі вищий показник, ніж в позаминулому році.

Читайте також: В Одесі правоохоронці блокували наркотрафік екстазі

Також митники нагадали про історичну знахідку минулого року - картину Дега «Хористи» вартістю близько 800 тисяч євро, зниклу з музею Марселя в 2009 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-