Меркель хоче якнайшвидше запустити роботу нового уряду

Меркель хоче якнайшвидше запустити роботу нового уряду

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, за кандидатуру якої Бундестаг голосуватиме в середу, хоче, щоб новий уряд запрацював якнайшвидше і на повну силу.

Про це вона заявила на брифінгу перед підписанням в понеділок коаліційної угоди між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом і Соціал-демократичною партією Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«В усіх таке почуття, що вже давно пора почати працювати», - сказала голова ХДС.

При цьому вона зазначила важливість компромісів.

Коаліційний договір, за її словами, відбиває усі важливі моменти.

Її партнери, лідери ХСС Хорст Зеехофер і СДПГ Олаф Шольц, підписи яких стоять під Коаліційним договором, виразили своє повне задоволення цим 177-сторінковим документом.

Майбутній віце-канцлер і міністр фінансів Шольц виразив задоволення тим, що завершився період невпевненості. На його думку, «це буде хороший уряд», який зробить життя громадян ФРН краще. Німеччина, підкреслив він, стоїть міцно на ногах, попри складний міжнародний стан.

Майбутній міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер заявив, що він задоволений підписаною угодою. Союз трьох партій він назвав «великою коаліцією для маленьких людей».

Читайте також: Рейтинг німецьких соціал-демократів зріс через коаліцію з Меркель

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, який знаходиться у Дюссельдорфі, також висловив задоволення у зв'язку з тим, що процес формування уряду в країні є завершеним, нагадавши, що «в останні тижні, під час переговорів і голосування (у СДПГ), в суспільстві зростало нетерпіння».

Коаліційний договір буде підписаний о 15 годині за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-