Рейтинг німецьких соціал-демократів зріс через коаліцію з Меркель

Рейтинг німецьких соціал-демократів зріс через коаліцію з Меркель

Опитування
Укрінформ
Вступ Соціал-демократичної партії Німеччини до Великої коаліції з християнським блоком ХДС/ХСС став корисним з точки зору симпатій виборців. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічним інститутом Emnid на замовлення газети Bild am Sonntag

"Рішення СДПГ щодо Великої коаліції, мабуть, добре сприйнято виборцями: ...партія піднялася, поліпшивши свій результат порівняно з попереднім тижнем на 3 очки, з колишніх 19 відсотків", - виходить з результатів дослідження.

Християнсько-демократичний і Християнсько-соціальний союзи залишилися на позначці 33%. Зелені та Ліві теж зберегли позиції - 12% і 10% відповідно. Вільна демократична партія втратила 1 процентний пункт, а правопопулістська Альтернатива для Німеччини, що мала раніше 13%, - 2 процентні пункти.

Щодо очікувань від майбутнього уряду, то 56% респондентів вважають, що він працюватиме добре. Протилежної думки 39%. Також соціологи з'ясували, як населення сприйняло новину про те, що найпопулярніший політик в країні, міністр закордонних справ Зігмар Габріель не увійде до складу нового уряду. Більш як половина - 51% - опитаних, вважає це неправильним і лише 25% підтримують його відхід.

Читайте також: Німецькі соціал-демократи назвали своїх міністрів у майбутньому уряді

Як раніше повідомляв Укрінформ, усі партії вже представили своїх майбутніх міністрів, затвердити їх на посаді повинні 14 березня, відразу після того, як у Бундестазі відбудеться голосування щодо кандидатури федерального канцлера. На цю посаду президент країни запропонував Ангелу Меркель

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-