Московська поліція вилучила доповідь опозиційних політиків

Московська поліція вилучила доповідь опозиційних політиків "Путін. Підсумки. 2018"

Відео
Укрінформ
Московська поліція вилучила тираж нової доповіді опозиційних політиків "Путін. Підсумки. 2018".

Про вилучення тиражу повідомив російський опозиційний політик Ілля Яшин у Facebook, повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

Доповідь написана Яшиним спільно з Володимиром Міловим в продовження традиції, започаткованої свого часу опозиційним політиком Борисом Нємцовим. У ній йдеться про економічні, соціальні і геополітичні підсумки правління Володимира Путіна протягом 18 років, йдеться в повідомленні.

На середину наступного тижня була запланована презентація. За словами Яшина, доповідь повністю готова, зверстана і надрукована. Залишалося тільки забрати тираж. 11 березня на підземній автостоянці одного з великих московських торгових центрів активісти повинні були забрати пачки з доповідями. Але в момент передачі з'явилися оперативники, і тираж був вилучений.

Читайте також: У Москві вшанували пам'ять Нємцова

Яшин, зокрема, пише: "Зрозуміло, що дії поліції незаконні: нікому в Росії не заборонено виступати проти президента і публікувати доповіді з критикою на його адресу. Однак на практиці поліція виконує функцію політичного розшуку і заарештовує будь-які тиражі, де Путіна не вихваляють. Ми не привертали уваги до своєї роботи, щоб уникнути такого розвитку подій. Але все ж десь "просочилося".

Автори доповіді розраховують застосувати так званий "план Б" і в найближчі дні представити доповідь публіці.

Бориса Нємцова застрелили у Москві на Великому Москворецькому мосту 27 лютого 2015 року. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Виконавця вбивства Заура Дадаєва засудили до 20 років в'язниці, четверо спільників отримали від 11 до 19 років. Замовника злочину поки не встановлено.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-