"Національний фронт" Франції позбавив Ле Пена посади почесного голови

Укрінформ
Учасники з'їзду французької правопопулістської партії "Національний фронт", який відбувся у Ліллі в неділю, переобрали Марін Ле Пен на посаду голови партії та ухвалили новий статут. 

Цим документом скасовується посада почесного голови, яку обіймав засновник партії Жан-Марі Ле Пен, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Як зазначається, для 49-річної Ле Пен перебування на цій посаді буде вже третім терміном.

Читайте також: Суд зобов’язав Ле Пена повернути €320 тисяч до бюджету Європарламенту

Крім того, з'їзд, у якому взяли участь близько 1500 делегатів партії, ухвалив новий статут. За це проголосували близько 80% делегатів. Зміни в документі, зокрема, передбачають ліквідацію посади почесного голови, яку обіймав засновник партії Жан-Марі Ле Пен.

Він очолював партію з 1972 року протягом 39 років. У 2011 році він поступився посадою своїй доньці Марін Ле Пен. У серпні 2015-го політика виключили з лав партії за його антисемітські та інші провокаційні висловлювання. Останньою краплею для цього послугувало його висловлювання, що газові камери під час Другої світової війни були лише "деталлю" історії.

Жан-Марі Ле Пен намагався оскаржити своє виключення з партії, але програв. Попри це, за ним зберігалася посада почесного голови. Однак в останні роки нове керівництво партії не допустило Ле-Пена-старшого на жодне важливе засідання. 89-річний політик збирався з'явитися на з'їзді у Ліллі, але після чергового конфлікту з донькою відмовився від цієї ідеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-