Новий глава МВС Німеччини має намір пришвидшити депортацію біженців

Новий глава МВС Німеччини має намір пришвидшити депортацію біженців

Укрінформ
Майбутній міністр внутрішніх справ в уряді, який має бути затверджено на наступному тижні, Хорст Зеехофер представив план наведення порядку в країні, в тому числі і в питанні прийому біженців.

Про нього він розповів в інтерв'ю недільному виданню Bild.

"Ми хочемо залишатися космополітичною і ліберальною країною. Але коли мова заходить про захист громадян, нам потрібно сильна держава. Я подбаю про це", - пообіцяв голова Християнсько-соціального союзу, який незабаром залишить цю посаду.

Зеехофер, колишній прем'єр-міністр Баварії, яка на початку великої хвилі біженців в 2015 році зазнала найбільшого їх припливу, також зазначив, що "Баварія - один із найбезпечніших регіонів Європи, це має бути можливим для всієї Німеччини".

Головними складовими свого генерального плану він бачить, з одного боку, прискорення процедур надання притулку, з іншого, більш упорядковану депортацію тих, хто статус отримати не зможе. Зокрема, надання статусу має займати лічені місяці, а не триває роками, а кількість репатріацій "необхідно значно збільшити", заявив Зеехофер, зазначивши, що особливо це має стосуватися правопорушників і злочинців серед осіб, які шукають притулку. До таких осіб він має намір виявляти "нульову толерантність". Зеехофер планує розпочати втілення свого плану одразу після Великодня.

Читайте також: Німеччина і Франція відклали реформування єврозони - ЗМІ

Як раніше повідомляв Укрінформ, за даними МВС Німеччини, у 2017 році в країну прибули майже 187 тисяч шукачів притулку при тому, що роком раніше таких було близько 280 тисяч, у 2015 році - 890 тисяч. Торік кількість випадків депортації мігрантів, які не мають шансу отримати статус біженця, становила 23 966.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-