Отруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини знайшли у піцерії

Отруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини знайшли у піцерії

Укрінформ
У Солсбері в піцерії Zizzi виявили сліди нервово-паралітичної речовини, якою отруїли колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Про це повідомляє BBC.

Відзначається, що поки немає підстав вважати, що хтось із тих, хто перебував у ресторані одночасно з постраждалими, перебуває в небезпеці або має якесь відношення до потрапляння в піцерію отруйної речовини.

Ресторан Zizzi залишається очепленим разом з іще чотирма місцями в Солсбері - будинком Скрипаля, пабом Bishop's Mill, лавкою в парку, де були знайдені отруєні, і кладовищем, де поховані дружина і син колишнього розвідника.

У суботу міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд провела друге за тиждень засідання надзвичайного комітету COBRA, присвячене інциденту в Солсбері. За його результатами вона повідомила, що до розслідування залучено понад 250 співробітників антитерористичного підрозділу британської поліції.

Слідству вдалося встановити понад 200 свідків і зібрати понад 240 доказів, які зараз "швидко і професійно" вивчають відповідні фахівці, уточнила Радд.

Вона також повідомила, що сам 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія, отруєні досі не названою нервово-паралітичним речовиною, як і раніше, перебувають у лікарні в критичному, але стабільному стані.

Поліцейський Нік Бейлі, що надавав першу допомогу отруєним і теж потрапив в результаті до лікарні, також продовжує залишатися під наглядом лікарів, але може говорити і спілкуватися з родиною.

Читайте також: Британія назвала умову, за якою бойкотуватиме ЧС-2018 з футболу в Росії

Як повідомлялося, 4 березня 66-річний екс-розвідник Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія були знайдені в непритомному стані на лавці в торговельному центрі Maltings в Солсбері і госпіталізовані з симптомами сильного отруєння. Зараз вони в комі. Крім них медична допомога знадобилася ще більш ніж 20 людям.

Скотланд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, зробленим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон відповість рішуче, якщо виявиться, що Росія причетна до отруєння Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-