НАТО проведе у Європі найбільші навчання з часів

НАТО проведе у Європі найбільші навчання з часів "холодної війни"

Укрінформ
Північноатлантичний альянс восени 2018 року проведе в Європі навчання Trident Juncture, найбільші з часів "холодної війни".

Про це заявив командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США 7 березня, повідомляє "Громадське".

«У жовтні цього року пройдуть масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими з часів піку "холодної війни"», - сказав командувач.

Він додав, що у навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військових країн НАТО, а також десятки кораблів і літаків, задіяних у маневрах біля берегів Норвегії щодо відображення «імітованої загрози».

Читайте також: Корабель США з морськими піхотинцями на борту увійшов до Чорного моря

Навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. До останніх маневрів у 2015 році, в яких брали участь близько 36 тисяч військовослужбовців країн НАТО, долучилась і Україна.

"Холодна війна" - глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками, з одного боку, та США, країнами Західної Європи і їх союзниками — з іншого, що тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що світ може опинитися на межі нового витка гонки ядерних озброєнь через російську розробку нової ракети середньої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-