Стрілянина у Флориді: Суд виніс Ніколасу Крузу офіційні звинувачення у вбивстві

Стрілянина у Флориді: Суд виніс Ніколасу Крузу офіційні звинувачення у вбивстві

Відео
Укрінформ
Журі присяжних у середу оголосило офіційні звинувачення 19-річному нападнику Ніколасу Крузу, який вчинив минулого місяця резонансну стрілянину в старшій школі у штаті Флорида, позбавивши життя 17 людей.

Про це йдеться в повідомленні американського центрального телеканалу ABC News.

"Журі присяжних висунуло офіційні звинувачення Ніколасу Крузу по 34-х пунктах, пов'язаних з масовим розстрілом людей минулого місяця в старшій школі на півдні штату Флорида", - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Стрілянина у Флориді: нападнику світить смертельний вирок

Зокрема, зазначається, що Круз звинувачується у 17-ти випадках вбивства першого ступеню, тобто навмисного вбивства, а також 17-ти випадках замаху на вбивство першого ступеню. Підсудному загрожує смертна кара. Справу вестиме прокурор штату Майкл Сатц.

Читайте також: Сенат штату Флорида не погодився озброїти вчителів

Нагадаємо: 14 лютого цього року 19-річний Ніколас Круз відкрив вогонь у старшій школі в місті Паркленд, з якої був виключений раніше. Він розстріляв 17 учнів та викладачів, а також поранив кілька десятків людей.

Круз був озброєний напівавтоматичним карабіном AR-15, який стоїть на озброєнні правоохоронних органів США, та великою кількістю набоїв.

Читайте також: У штаті Флорида заборона на гвинтівку AR-15 протрималася 15 хвилин

Трагедія сколихнула американське суспільство на предмет введення обмежень для вільного продажу вогнепальної зброї в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-