Сенат штату Флорида не погодився озброїти вчителів

Сенат штату Флорида не погодився озброїти вчителів

Укрінформ
Після трагедії в одній зі шкіл штату Флорида минулого місяця, Сенат штату не погодився на ініціативу Дональда Трампа озброїти вчителів, щоб вони могли реагувати в подібних випадках.

Голосування по цьому питанню відбулося в понеділок, повідомило інформагентство Reuters.

"Сенат штату Флорида, контрольований республіканцями, проголосував у понеділок за те, щоб виключити викладачів з планів дозволити шкільному персоналу мати при собі вогнепальну зброю в рамках заходів реагування на стрілянину в школі, що позбавила життя 17 людей минулого місяця", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У штаті Флорида заборона на гвинтівку AR-15 протрималася 15 хвилин

Поправка, за яку проголосували законодавці штату, була розроблена, в тому числі, для демонстрації підтримки позиції більшості батьків, правоохоронців та законодавців з обох партій, а також губернатора-республіканця Ріка Скотта, які всі виступають проти ідеї озброїти вчителів.

Поправка була прийнята разом із пакетом інших законодавчих актів, проголосованих Сенатом, які підвищують мінімальний вік для купівлі зброї у штаті з 18 до 21 року. Крім того, законопроект передбачає введення триденного періоду очікування для придбання будь-якої вогнепальної зброї.

Читайте також: Республіканці в Конгресі відмовились обмежувати мінімальний вік для купівлі зброї

Документ був прийнятий верхньою палатою попри зусилля збройного лобі, яке виступало проти введення будь-яких обмежень. Зараз законопроект має прийняти ще Палата представників штату. При цьому повідомляється, що профільний комітет палати минулого тижня вже затвердив це рішення. Після цього його має затвердити губернатор штату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-