Митна війна: ЄС ухвалив

Митна війна: ЄС ухвалив "відповідь" Трампу

Укрінформ
Єврокомісія затвердила проект заходів у сфері зовнішньої торгівлі із США у відповідь на намір президента Трампа запровадити мито на імпорт сталі та алюмінію.

Водночас у ЄС сподіваються, що США зроблять виняток для європейських експортерів, заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом за результатами засідання Єврокомісії у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми все ще сподіваємося, що ЄС, як надійний партнер США, буде виключений (із рішення щодо запровадження підвищених мит – ред.). Ми також маємо надію переконати Адміністрацію США, що це неправильний шлях. Відтак, якщо це рішення ще не прийнято, то й ЄС також не вживає формальних заходів. Але, хочу чітко відзначити, якщо ці дії будуть зроблені, то це матиме негативний вплив на ЄС", - заявила єврокомісар з питань торгівлі.

Вона наголосила, що в разі запровадження США протекціоністських заходів у сфері торгівлі це поставить під загрозу існування тисяч робочих місць в ЄС. Відтак, за словами Мальмстрьом, європейська сторона може вдатися до пропорційної відповіді.

Одним із запропонованих кроків є, зокрема, захист інтересів у сфері зовнішньої торгівлі у рамках СОТ.

Другим заходом може стати запровадження аналогічних митних тарифів на американський імпорт до ЄС.

Читайте також: Канада відповість на підвищення Штатами мит на сталь - Фріланд

Єврокомісар не оприлюднила конкретний перелік американських товарів, на які можуть бути  уведені підвищені мита, але повідомила, що ця інформація буде оприлюднена найближчим часом.

"Отже, підбиваючи підсумки, хочу зазначити: доки ці заходи ще не були застосовані, ми все ще маємо надію уникнути великої торгової суперечки, в якій ніхто не зацікавлений", - наголосила єврокомісар з питань торгівлі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп заявив про намір запровадити мито в обсязі 25% на увезення сталі та 10% - на імпорт алюмінію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-