Канада відповість на підвищення Штатами мит на сталь - Фріланд

Канада відповість на підвищення Штатами мит на сталь - Фріланд

Укрінформ
Канада готова до захисту своїх інтересів у випадку підвищення США митних зборів на імпорт сталі та алюмінію.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завжди виступатимемо на захист канадських робітників й підприємців. Якщо на канадську сталеву та алюмінієву продукцію будуть накладені обмеження, Канада вживе відповідальних заходів для захисту своїх торговельних інтересів й робітників», - сказала Фріланд.

Читайте також: В СОТ побачили загрозу нової торговельної війни

Вона наголосила, що розцінювати торгівлю із Канадою як національну загрозу для США неправильно.

«Будь-які обмеження підуть на шкоду робітникам, галузі та виробникам в обох державах. Металургійна галузь є дуже інтегрованою та підтримує важливі ланцюжки постачання у Північній Америці», - зауважила глава МЗС Канади.

За її словами, уряд Канади продовжуватиме доносити цю думку до керівництв США на усіх рівнях.

«Як ключовий союзник по НАТО, а також найбільший покупець американської сталі, Канада вважатиме будь-які обмеження на торгівлю канадською сталлю та алюмінієм як абсолютно неприйнятні», - підсумувала Фріланд.

Читайте також: У керівництві США зростає протистояння навколо підвищення мита на метали

Як повідомляв Укрінформ, з метою підтримки американського металургійного бізнесу президент США Дональд Трамп оголосив про ініціативу ввести додаткові митні збори на імпортовану сталь та алюміній. Оголошена Трампом ініціатива відразу призвела до падіння на фондових ринках США. В той же час вартість акцій провідних американських металургійних компаній зросла.

Сполучені Штати імпортують сталі для свого виробництва у кілька разів більше, ніж відправляють на експорт. Великі партії дешевшої для американського ринку сталі надходять з Китаю, а також Канади. В цілому ж, у Сполучені Штати поставляється метал із понад 100 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-