У керівництві США зростає протистояння навколо підвищення мита на метали

У керівництві США зростає протистояння навколо підвищення мита на метали

Укрінформ
Спікер Палати представників американського Конгресу Пол Райан виступив з категоричною позицією проти ініціативи президента-республіканця Дональда Трампа суттєво підвищити мита на імпортовану сталь та алюміній.

Відповідну заяву поширила в понеділок речниця спікера Палати представників Ешлі Стронг, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми надзвичайно стурбовані наслідками торгівельної війни, і наполегливо закликаємо Білий дім не просувати цього плану. Новий закон про податкову реформу зміцнив економіку, і ми, звичайно, не хочемо поставити під загрозу ці набутки", - наголошується в заяві.

Читайте також: В СОТ побачили загрозу нової торговельної війни

Як підкреслюється в документі, "адміністрація та конгрес повинні працювати спільно" в питаннях торговельної політики. Раніше повідомлялося, що спікер Пол Райан не підтримав цієї ініціативи президента, однак він не займав жорсткої позиції, висловивши сподівання, що Трамп вивчить інші підходи, перш ніж йти цим шляхом.

Читайте також: Трюдо розкритикував рішення США збільшити митний збір на імпорт сталі

Нагадаємо: минулого тижня глава Білого дому озвучив ініціативу ввести додаткові митні збори на імпорт сталі (на 25%), а також алюмінію (на 10%). Ця пропозиція американського президента зустріла шквал критики на світових ринках. У тому числі, негативну реакцію висловив МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-